Noodgeval 2.0

Noodgeval was mijn eerst app die ik gemaakt heb, deze heeft meer dan een jaar in de Apple App Store gestaan. Ik heb een telefoontje en een brief gehad van het Rode Kruis. Kennelijk mag mijn icoon niet gebruikt worden, en moet ik deze aanpassen. Intussen de app opnieuw gemaakt. De code was niet goed genoeg om te hergebruiken, ik ben daarom opnieuw begonnen.

 

“Noodgeval” is een “In Case of Emergency” app.

Met “Noodgeval” kunt u snel en eenvoudig twee personen kiezen uit uw adres boek. In een noodgeval hoeft de hulpverlener niet op zoek te gaan naar een telefoonnummer, maar kan deze direct het toestel de gewenste persoon laten bellen.

Een verdere uitleg over I.C.E kunt u vinden op WikiPedia.

Technische info:

De app is gemaakt volledig in code. Er is geen gebruik gemaakt van Interface Builder. De main view controller is een UITableViewController, waarin ik een custom Header, Footer en custom cells heb gebruikt. De info page wordt dmv PresentModalViewController weergegeven. Er wordt gebruik gemaakt van de Addressbook framework, om de telefoonnummers en namen te kunnen vinden. De gekozen data wordt opgeslagen in de NSUserDefaults. De volgende patterns worden gebruikt: KVC, MVC, Delegates. De app is geoptimaliseerd voor gebruik op zowel Retina displays als iPhone 3 displays.