ArtZuid

Voor mediaBunker heb ik de ArtZuid app gemaakt ten behoeve van Sculptuur route van 2011.

De app beschikt over off-line opslag van de foto’s en de xml bestanden.

Naast de off-line opslag, beschikt de app over de volgende functies:

Meerdere talen: Nederlands, Engels en Frans. Niet alleen de wordt er gebruik gemaakt van de localizatie van het toestel, ook kan de gebruiker zelf de taal voor de inhoud van de app instellen. Zodra de gebruiker van taal wisselt, wordt de inhoud van app zichtbaar gemaakt in de gewenste taal.

XML: De data voor de app is zowel online als off-line beschikbaar. Eerst wordt er gekeken of de xml kan worden opgehaald op een server, is er geen internet, dan wordt de xml uit de cache gebruikt. Deze functie wordt door zowel de agenda als de beelden informatie gebruikt.

In-App purchase: De gebruiker heeft een mogelijkheid om extra functionaliteiten te kopen, deze extra functionliteiten bestaan uit ondermeer de mogelijkheid om de uitleg van een beeld uit te laten spreken. Zodra de aankoop is gedaan, wordt de audio content voor de ingestelde taal gedownload. Als een gebruiker later van zijn taal wisselt “ziet” de app dit, en worden de audiofiles voor de bijbehorende taal gelijk gedownload.

Offline Map: Er wordt intensief gebruik gemaakt van een off-line kaart, zonder internet is het mogelijk om de route te volgen. De kaar bevat een klein deel van Amsterdam. Ook worden alle sculpturen op deze kaart gepubliceerd, naast het volgen van de positie van de gebruiker zolang de gebruiker deze view controller actief heeft.

Er wordt geen gebruik gemaakt van de Interface Builder, alle views en view controllers zijn in code geschreven. De volgende design patterns worden gebruikt: KVC, MVC en Delegation.

Onderstaand een aantal screenshots.

 

[table id=7 /]