Apple Consultant

Nefkens ICT maakt onderdeel uit van het Nederlandse Apple Consultants Netwerk.

Sinds 1984 ben ik bekend met het Mac platform, sinds 1995 werk ik professioneel met Apple Mac, eerst bij een verkoop organisatie, daarna voor een Service Provider. In 1998 ben ik begonnen als Apple Consultant.

In de afgelopen jaren met de migratie naar Mac OS X, heb ik mij weten te specialiseren in de volgende vak gebieden:

Mass-Deployment: Het uitrollen van de Mac in een grotere omgeving, denk aan oplossingen om 400 Mac’s te beheren en voorzien van de juiste software

Directory Services: Het integreren van de Mac in een Windows Netwerk, denk aan integratie met Active Directory en andere Windows diensten.

XSan: Xsan is de SAN oplossing van Apple, welke ook in een Multiple Platforms werkt, dankzij StorNext. Ik heb meerdere SAN’s ontworpen en geïnstalleerd waaronder een SAN in een kantoor omgeving met zowel Mac SAN clients als Windows SAN clients. Maar ook de meer “klassieke” XSan oplossingen heb ontworpen en geïnstalleerd: een XSan omgeving met 14 SAN Clients, meerdere Servers en Services, in een gemengd netwerk van totaal meer dan 6000 werkplekken.

Niet alleen de standaard systeembeheer zaken beheers ik, maar sinds kort (september 2011) ben ik ook gekwalificeerd om iOS devices uit te rollen in de Enterprise.

De combinate Mac OS X en iOS developement maakt het voor mij mogelijk niet alleen vanuit een technisch aspect het probleem te analyseren, maar ook van uit een gebruikers aspect.